معرفی

مهندسی صنایع شاخه‌ای از مهندسی است که با هدف بهینه سازی پردازشهای پیچیده، سامانه‌ها و سازمان‌ها توسعه یافته است. مهندسی صنایع تلاش میکند هدر رفت زمان، پول، مواد، زمان کار افراد، مدت زمان کار ماشین‌ها، انرژی و سایر منابعی که موجب ایجاد ارزش نمی‌شوند را حذف کند. بر طبق گفته "موسسه مهندسی صنایع و سیستم (IISE)" رسالت این مهندسی، بهبود کیفیت و خلاقیت سیستم‌ها و فرآیند‌ها است.
​​​​​​​مهندسی صنایع با توسعه، بهبود و  پیاده‌سازی سیستم‌های یکپارچه‌ی افراد، پول، دانش، اطلاعات، ابزار، انرژی، مواد، تحلیل‌ها و سنتزها و همچنین ریاضی، فیزیک و علوم اجتماعی با دیدگاه مهندسی طراحی جهت تعیین، پیش‌بینی و ارزیابی نتایج حاصل از چنین سیستم‌ها یا فرایندهایی در ارتباط است.
​​​​​​​مهندسی صنایع همپوشانی زیادی با مهندسی سیستم، مهندسی زیرساخت، مهندسی تولید، علوم و مهندسی مدیریت، مهندسی مالی، مهندسی بازار، مهندسی فاکتورهای انسانی دارد و در مواردی با این عناوین شناخته می‌شود.
​​​​​​​اولین جرقه‌های پیدایش مهندسی صنایع با چاپ کتاب "اصول علوم مدیریت" در سال ۱۹۰۰ توسط فردریک تیلور - پدر مهندسی صنایع - شناخته می‌شود، زده شد. بهبود در کارایی کار با متد تیلور بر مبنای توسعه استانداردهای کار و کاهش زمان نیاز برای کار بود. اولین دانشکده مهندسی صنایع و تولید در سال ۱۹۰۹ در دانشگاه پنسیلوانیا دایر شد. در سال ۱۹۱۲ انجمنی برای ارتقا و رشد مدیریت بنا نهاده شد که در سال ۱۹۱۵ انجمن تیلور نام گرفت. این انجمن از سال ۱۹۳۴ با عنوان انجمن مهندسی صنایع آمریکا فعالیت خود را ادامه داد. اولین درجه دکتری مهندسی صنایع در سال ۱۹۳۳ به آقای Barrens در حوزه‌­ی مطالعه زمان و حرکت در دانشگاه کرنل اعطا شد.
​​​​​​​گروه مهندسی صنایع دانشگاه کردستان به منظور تحقیق و بررسی مشکلات موجود با نگاه به آینده و تربیت نیروی انسانی متخصص موردنیاز در سال ۱۳۷۵ در دانشکده مهندسی تأسیس شد.